Overslaan en naar de inhoud gaan

Duffel

De gemeenschappen Cantate, Emmaüs en Sion bevinden zich in het hoofdgebouw. De gemeenschappen De Peerle en Shalom liggen in de onmiddellijke omgeving.  Onze zorgbehoevende zusters verblijven in het woonzorghuis Hof van Arenberg, aanpalend aan het hoofdgebouw. Zo kunnen alle zusters samen liturgie vieren in de kloosterkapel.

Duffel is de plaats waar enkele zusters vanuit het Nederlandse Oisterwijk – op zoek naar een veilige haven in de katholieke zuidelijke Nederlanden - zich in 1652 hebben gevestigd.  Later bouwden ze daar hun eerste klooster, nog steeds het hoofdhuis van onze congregatie.

Dit ligt pal tegenover de Sint-Martinuskerk in Duffel-West.  Het maakt deel uit van een beschermd dorpsgezicht. Veel initiatieven op vlak van gezondheids- en welzijnszorg, opvoeding en onderwijs zijn hier ontstaan.

Je vindt er de gebedsruimten, de burelen van het bestuur en van de medewerkers, ontvangstruimten, een ontmoetings- en vormingscentrum met bib en archief.  Het is eveneens de plaats waar zusters samenkomen voor feestelijke gebeurtenissen.  We nemen er ook afscheid van overleden medezusters.