Overslaan en naar de inhoud gaan

Meeleefdagen
De vorige trimester mochten we, op verschillende tijdstippen, groepjes leerlingen van het 6de middelbaar ontvangen. Er verbleven in totaal 18 leerlingen telkens twee dagen in onze gemeenschap.
Ze deelden deze dagen ons leven van inzet, gebed, ontspanning en zusterlijk samenzijn.

Elia, een plek waar jongeren thuis zijn

Zustergemeenschap Elia in Mechelen schept een plaats waar je als jongere ondersteuning en voeding vindt voor je spirituele groei. Kom je gewoon even op bezoek of wens je enkele dagen mee te leven?  Hartelijk welkom!

 

Hieronder laten we hen aan het woord:
Bedankt voor het warme onthaal! We appreciëren het dat jullie openstonden voor al onze vragen. We  kregen hierdoor een andere kijk op het klooster en op zusters. Deze 2 dagen zullen ons altijd bijblijven. We hadden verwacht dat het allemaal veel strenger zou zijn, maar het is reuzengoed meegevallen, een fijne ervaring. We mochten lachen. Zelfs onder het gebed kregen we de slappe lach en niemand was kwaad op ons. Dank voor de tijd die jullie ons schonken, voor de hartelijkheid en de warmte, de vele kleine attenties.

Kan je gelukkig zijn in een klooster
6 zusters van verschillende congregaties slaan de handen in elkaar om zoekende jonge vrouwen een weekend te laten meeleven en wegwijs te maken
Kan jij gelukkig zijn in een klooster? Twijfel niet ...

Wie zijn wij--- Gemeenschap Elia
Elia is een gemeenschap van vier zusters die als zending heeft initiatieven op te zetten voor jongeren en jongvolwassenen. We kozen voor de naam Elia omdat deze bijbelse figuur in vuur en vlam stond voor God. Soms zat hij in de put, maar gesterkt door God ging hij er telkens weer tegenaan.
Wil je meer weten over deze profeet Elia? Lees dan in de bijbel in het boek der Koningen:
1 Kon 17 - 2 Kon 10
We wonen, leven, werken en bidden in Mechelen, in het centrum van een bruisende stad.  Doorheen ons werk en ons contact met medemensen, biddend op een plek waar mensen leven, wordt ons gebed levensecht.
Gemeenschap Elia: een plek waar jongeren thuis zijn. www.gemeenschapelia.be

Wat kan je bij ons vinden
Op de eerste plaats zijn we een open huis waar je kunt komen aanwaaien. Daarnaast organiseren we - al dan niet samen met anderen-  taizégebed, spiritualiteitsgroep, religieus leven ad interim….

Zuster van het Convent van Betlehem worden: iets voor jou?
‘Kom, volg Mij.’ Het zijn maar drie woorden. Ingaan op deze uitnodiging leidt tot een verbondenheid die je niet meer loslaat: je levensweg wordt een religieuze weg. Je leven is je antwoord.
Eng? Spannend? Je hoeft de weg niet alleen te gaan! Je roeping, je levensweg kan je delen met zielsverwanten. Religieus leven is je leven toewijden aan God, je verbonden weten met heel de schepping in elke mens. Geraakt door Jezus Christus en het evangelie, biedt het ruimte om Zijn leven te leven in het leven van elke dag.
Religieus leven iets voor jou? Een uitdaging?

www.gemeenschapelia.be 
Contact

zuster Mieke Van Assche
Gemeenschap Elia Varkensstraat 6
2800    Mechelen Tel. 015 29 84 98
mieke.van.assche [at] hotmail.Com